Blogosfera

Krótka droga z Orlando do Polski

Data dodania: 2016-06-13 13:09

Zbrodnia w Orlando pokazuje jak straszną siła jest nienawiść. Z jednej strony mamy nienawiść motywowaną homofobicznie. Nienawiść do tych, którzy kochają inaczej, ale równie pięknie. Z drugiej strony mamy falę nienawiści do muzułmanów, wszak sprawca zamachu był Afgańczykiem.

Jednak wpis na stronie facebookowej Młodzieży Wszechpolskiej pokazuje, że nienawiść do muzułmanów, uchodźców, jest w Polsce cały czas świeża. Znacznie bardziej pierwotne dla polskiej skrajnej prawicy jest nienawiść do osób homoseksualnych. Kolejny raz okazuje się, że polskim nacjonalistom całkiem blisko do radykałów islamskich, przed którymi chcą „bronić” Polaków.

Nienawiść może pchać do różnych czynów. Dla większości nienawistników jedynym narzędziem wylewanie frustracji jest internet. To obrzydliwe, ale nie śmiercionośne. W Stanach każdy nienawistnik może wejść do sklepu i kupić sobie karabin maszynowy. Państwo swoją skrajnie liberalną polityką zapewnia nienawistnikom śmiercionośne narzędzie komunikowanie swojej nienawiści.

Dlatego apeluje do Polskich zakochanych w USA prawicowców, nie idźcie tą drogą. Nie liberalizujcie dostępu do broni. Mam też szczególny apel do ministra Macierewicza, niech Pan nie daje karabinów tzw. organizacjom proobronnym. Wystarczy, że na 100 patriotów trafi się jeden szaleniec i Polska spłynie krwią. Potencjalnych celów polskich nienawistników jest wiele.

Zobacz profil polityka: Krzysztof Gawkowski